Συνταγές με ιπποφαές
Ένας χυμός από ιπποφαές, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε .
Βάζουμε μια ποσότητα στο μπλέντερ το αλέθουμε καλά , το περνάμε από σίτα.
Τώρα μπορούμε να το καταναλώσουμε με δυο τρόπους
1 Αραιώνουμε με νερό προσθέτουμε μέλι και το πίνουμε σαν χυμό
2 προσθέτουμε μέλι
το φυλάσσουμε στο ψυγείο και το τρώμε με το κουτάλι
ΣΠΙΤΙΚΌ ΡΌΦΗΜΑ ΘΑΎΜΑ :
Πρώτα απ “όλα, αν ρωτήσετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο, θα σας πει ότι σίγουρα θα βελτιώσει την όραση σας.
Θα παρατηρήσετε επίσης μεγάλη βελτίωση στην υγεία του δέρματος.
Αλλά το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας είναι ότι μπορεί να σας δώσει απίστευτη ενέργεια
Συστατικά που απαιτούνται:
200 γραμμάρια λινέλαιο
4 μεσαίου μεγέθους λεμόνια
το μισό από μια μέτρια ρίζα (τζίντζερ)
1 κιλό μέλι
50 γρ ιπποφαές νωπό
Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε το τζίντζερ το ιπποφαές και όλα τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Θυμηθείτε να ξεφλουδίσετε μόνο δύο από τα λεμόνια πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.
Μετά από αυτό, προσθέστε το λινελαιο και το μέλι και ανακατέψτε ξανά.
Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα γυάλινο κύπελλο και κλείστε σφιχτά με ένα καπάκι.
Κρατήστε αυτό το μίγμα στο ψυγείο.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε:
Καταναλώνετε μία κουταλιά από το μίγμα μισή ώρα πριν από το γεύμα.
Χρησιμοποιείτε μόνο ξύλινο κουτάλι!
Συνιστάται να καταναλώνετε αυτό το μίγμα τρεις φορές την ημέρα.
Υ.Γ. Εμείς καταναλώνουμε καθημερινά από αυτό 30 μέρες τώρα
Προτείνουμε ένα cool και απολαυστικό πρωινό γεύμα
Duo cheese !χαλούμι στη σχαρα και φέτα σε σουσάμι, με συροπι απο Ιπποφαες και πολλά αρωματικά!!!
smoothies με Ιπποφαές
Φορμαέλα, χαλούμι ,και τυρι φέτα σε σουσάμι ,με ιπποφαές βέβαια !!
Jelly yogurt με φανταστικό συροπι απο ιπποφαές αιανης!!
Κοτόπουλο φιλετο με βάση σάλτσας ιπποφαές γαρνιρισμένο με σπαράγγια και προσούτο !!
Ιπποφαές και μελι.
Το Ιπποφαές είναι εξαιρετικά ξινό, το λεμόνι είναι απλά μια γλυκιά καραμέλα σε σύγκριση με αυτό.
Έτσι, εδώ είναι μια συνταγή για όσους δεν αγαπούν το ξινό αλλά θέλουν να έχουν τα πολύτιμα οφέλη του ιπποφαους.
Συστατικα
150 γρ Ιπποφαές
300 γρ μέλι
Πλύνετε το Ιπποφαές και αφήστε το να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.
Πάρτε ένα μεσαίου μεγέθους δοχείο, καθαρό και ξηρό, προσθέστε το Ιπποφαές περιχύνουμε με το μέλι και κλείστε το καπάκι.
Τοποθετήστε το βάζο στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Μπορείτε έπειτα να ανοίξετε το βάζο και να παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί για να βοηθήσει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος
Ιπποφαές ξυδι
Βάλτε 100 gr ιπποφαες νωπό σε ένα μπουκάλι λευκό ξύδι .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζο με καπάκι.
Βράζουμε το λευκό ξύδι και συμπληρώνουμε το ιπποφαες.
Σκεπάστε το βάζο για 10 λεπτά ζεστό .
Αφήνουμε το μείγμα 10 μέρες .
Για να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ένα μέρος ξύδι σε 2 μέρη ελαιόλαδο.
Αλάτι και πιπέρι.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα βότανα,
Χρησιμοποιήστε την στις αγαπημένες σαλάτες λαχανικών.
Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε φέτες κόκκινο κρεμμύδι, και λίγο τυρί φέτα είναι ιδιαίτερα νόστιμο.
panna cotta
με βερίκοκο και ιπποφαές
4 μερίδες
3 φύλλα ζελατίνης
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
200 ml κεφίρ
Κάλυμμα:
100 ml (7 κ.σ.) ομαλή μαρμελάδα βερίκοκο
100 ml (7 κουταλιές σούπας) ιπποφαές μούρα
τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Η κρέμα με το κάρδαμο, σιγά-σιγά να τη φέρουμε σε σημείο βρασμού σε μια μικρή κατσαρόλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κεφίρ.
Πιέστε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης να απομακρυνθεί το περίσσιο του νερού, στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε να λιώσουν μέσα στο μείγμα κρέμας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή ποτήρια και τοποθετήστε τα σε ένα ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 5 ώρες.
Πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε μαρμελάδα βερίκοκο απαλά σε μια μικρή κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ιπποφαες. Μόλις κρυώσει λίγο, τότε με κουτάλι ρίχνουμε μια ποσότητα πάνω από κάθε Πανακότα.
Εναλλακτικά αγοράζουμε την κρεμά έτοιμη και φτιάχνουμε μόνο τη σάλτσα
ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΠΠΟΦΑΕΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
2 φλτζ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
3 αυγά
4 κ.σ. πολτό ιπποφαές
5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
½ φλτζ. φρέσκο γάλα
Ξύσμα από τη φλούδα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
Ανοίγουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου για να προθερμαίνεται.
Αφήνουμε το βούτυρο έξω για να μαλακώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτουμε 3 αυγά ένα - ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού.
Κλείνουμε το μίξερ και παίρνουμε 6 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και το βάζουμε σε διαφορετικό μπολ. Μέσα στο μίγμα αυτό ρίχνουμε τον πολτό του ιπποφαούς και ανακατεύουμε πολύ καλά
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα από το πρώτο μίγμα.
Μετά ρίχνουμε το δεύτερο μίγμα έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ανακατεύουμε λιγάκι με ένα πηρούνι για να σμίξουν ΛΙΓΟ οι ζύμες και να μην ξεκολάνε.
Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Πάλι ανακατεύουμε ελάχιστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 35 ώρα ή παραπάνω, αν είναι μέρα με υγρασία.
Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ.
Αν όταν τη βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Περιμένουμε τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά για να το βγάλουμε από τη φόρμα.
Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με "ζάχαρη άχνη" και με κακάο.
Ιπποφαές cheesecake
125 γρ μπισκότα Digestive - ( περίπου 8 cookies )
50 γρ βούτυρο , λιωμένο
Στρώμα Cheesecake :
600 γρ τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά , σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
85 g ζάχαρη άχνη ( 100 ml )
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Amaretto - ζελέ :
200 g ιπποφαές , φρέσκα ή κατεψυγμένα
3 κουταλιές σούπας άχνη ή καφέ ζάχαρη
3-4 κουταλιές σούπας Amaretto
3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
4 φύλλα ζελατίνης (και μερικές σταγόνες κρύο νερό για την ενυδάτωση )
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C/350F .
Λαδώνουμε ένα ταψί -24 cm για κέικ με βούτυρο . Τρίβουμε τα μπισκότα , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο . Πατάμε το μίγμα μπισκότων πάνω στη βάση και τις πλευρές του ταψίου. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά .
Εν τω μεταξύ , κτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέτουμε τα αυγά , ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν .
Τα ρίχνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και τα ψήνουμε στη μέση του προθερμασμένου φούρνο 350F/180C για 30 λεπτά , (δεν πρέπει να ταλαντεύεται πάρα πολύ , όταν ανακινείτε ελαφρά τη φόρμα ) .
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς .
Για να κάνουμε το στρώμα ζελέ , μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 5 λεπτά .
Τοποθετούμε το( αποψυχθεί , εάν είναι αναγκαίο) ιπποφαες σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε . Το περνάμε από λεπτό κόσκινο για να αφαιρέσουμε τους σπόρους . Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το Amaretto .
Πιέζουμε τα φύλλα ζελατίνης για να απομακρυνθεί το περίσσιο κρύο νερό , στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε με ζεστό νερό ( περίπου 4 κ.σ. ) μέχρι να διαλυθεί .Τα ριχνουμε στον πουρέ ιπποφαους . Ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά πάνω ψύχοντας το cheesecake .
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μεχρι να παγώσουμε .
Μια προχωρημένη ιδέα , σούπα ιπποφαές
Κυρίως πιάτο για 4 άτομα
400 γρ καρότα
4 κρεμμύδια
400γρ μύδια με κέλυφος,
200 g μπακαλιάρος, ή άλλα λευκά ψάρια
100 g ιπποφαές
Αλάτι, πιπέρι και το μέλι για καρύκευμα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
100 γρ βούτυρο
κάρδαμο
Εκτέλεση
1. Ξεπλύνετε καλά τα μύδια και απορρίψτε εκείνα που δεν κλείνουν
2. Κόψτε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
3. Λιώνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι στο τηγάνι, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια
4. Κόψτε και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο σε κύβους και προσθέστε επίσης το ιπποφαες, αλάτι, το μέλι και πιπέρι
5. Κόψτε τα ψάρια σε κατάλληλα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι ή το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι
6. Σερβίρετε όλα όμορφα και γαρνίρετε με κάρδαμο ή άλλα φρέσκα, τραγανά λαχανικά
Newsletter
Εγγραφείτε στο newsletter μας:
Ετικέτες
- ιπποφαες βιταμίνες
- Sea Buckthorn -products
- υγεια
- διατροφή
- ippofaesaianis
- Photo ippofaes
- δυναμικές καλλιέργειες
- Jelly yogurt
- C και E
- βιταμίνες A
- βιολογικό ιπποφαές
- ιπποφαές καλλιέργεια
- ρόφημα
- υπερτροφές
- φαρμακείο
- ιπποφαές τσαι
- ιπποφαές βιολογικό
- Αναζητούμε συνεργάτες
- ιπποφαές
- ιπποφαές Aιανής
- Πρωτεΐνες
- Ασβέστιο
- ω-6
- ω-3
- vit. C
- bio
- ippofaes hellas
- ippofaes hergo
- ippofaes habego
- ιπποφαές τιμή